UMRO JE BLAŽ JAKUPAK - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

TUŽNA VIJEST


Danas je u Županijskoj bolnici u Čakovcu prestalo kucati srce Blaža Jakupaka kojeg smo svi od milja zvali Bađo. Umro je nekoliko dana nakon njegovog 71. rođendana.


Pamtimo ga kao vrsnog ugostitelja, mogli bi reći i kao legendu međimurskog ugostiteljstva, ali i velikog zaljubljenika u nogomet, nogometnog aktiviste i dužnosnika koji je svoje organizacijske sposobnosti te znanje uložio za napredak nogometa u Donjem Vidovcu, a i šire.


U šest je mandata bio čelni čovjek kluba, a zbog bolesti se prošle godine povukao s tog mjesta, no Skupština ga je jednoglasno prošle godine proglasila doživotnim počasnim predsjednikom dragog mu NK Vidovčana. Da je njegovo djelovanje bilo itekako prepoznato u nogometnom svijetu govori i nagrada UEFE od 2009. Godine, a koju je primio za promicanje nogometa u lokalnoj sredini i poticanje rada s mladima kojima se posebno psvetio te ih poštovao i cijenio, a voljeli su oni i njega.


Blaž je aktivan i u politici, tj. u političkom životu Donjeg Vidovca. Bio je jedan od zamjenika načelnika od 2005. do 2009., godine, a od 2009-2013. vrlo aktivni vijećnik u Općinskom vijeću. Od 2013. do danas je obnašao dužnost zamjenika općinskog načelnika. S njim je bilo ugodno surađivati, krasila ga je vedrina, oštroumnost i upornost te posebna sklonost nogometnom klubu za koji je živio.


Zaslužuje izuzetnu zahvalnost za sve što je učinio zalaganjem i djelovanjem u interesu sporta, ali i svekolikog života Donjeg Vidovca.


Blaž će biti pokopan u utorak popodne na mjesnom groblju u Donjem Vidovcu.


Natrag
scroll to top