IZDAVANJE PROPUSNICA - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Stožer civilne zaštite Općine Donji Vidovec obavještava javnost da je od 23. ožujka 2020. godine na snazi Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj iz razloga što na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.


Zabrane se ne odnose na:
a) promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja,
b) dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,
c) izvješćivanje javnosti,
d) stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb,
e) iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština,
f) putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće,
g) žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.


Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta odnosno stalnog boravišta, prema Odluci, moraju se poštovati sljedeće mjere: socijalno distanciranje, nezadržavanje na javnim prostorima, posjedovanje valjane propusnice.


Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju, ovjeravaju i potpisuju:


- za stavke a,b,c,f i g – odgovorne osobe u pravnoj osobi,
- za stavku d – izabrani liječnik obiteljske medicine
- za stavku e – nadležni stožer civilne zaštite
- za sve stanovnike Općine Donji Vidovec, isključivo iz tog razloga, propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite Općine Donji Vidovec.


S obzirom na zabranu okupljanja i socijalnog distanciranja zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se putem email-a: opc.dvidovec@gmail.com ili pozivom na broj: 040/615-105 i samo u slučaju vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština s valjanom argumentacijom u Zahtjevu za izdavanje propusnice te će Stožer samo i isključivo u opravdanim razlozima strogo poštivajući Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj te uz prethodnu provjeru navoda i zahtjeva izdati propusnicu. U Zahtjevu molimo da se navede je li riječ o jednokratnom Zahtjevu ili o Zahtjevu na određeni rok.


Molimo mještane da samo i isključivo u opravdanim razlozima šalju takve zahtjeve kako bi ih Stožer mogao što prije analizirati te moguće i izdati propusnicu.
Propusnice se izdaju putem e-maila ili osobno uz prethodno kontaktiranje Jedinstvenog upravnog odjela na broj telefona 040/615-105.


Stožer civilne zaštite Općine Donji Vidovec moli da se ovome pristupi ozbiljno, da se zahtjevi i pozivi šalju samo isključivo u opravdanim slučajevima te da se poštuju mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Natrag
scroll to top