Upute i važne informacije glede propusnica za poljoprivrednike - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

S obzirom na ogroman broj zahtjeva i upita koje je područni ured Ministarstva poljoprivrede u Međimurskoj županiji zaprimio posljednjih dana za izdavanje propusnica fizičkim osobama koje nisu obuhvaćene Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koji je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 23. ožujka 2020., te nam je želja da na brojne zahtjeve i upite bude što brže odgovoreno, donosimo bitne informacije na koji način poljoprivrednici podnose zahtjev za propusnice pri kretanju izvan mjesta prebivališta.


   1. Propusnica nije potrebnapoljoprivrednim proizvođačima koji ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.


   1. Poljoprivredne tvrtke, obrti i OPG-i u Registru poreznih obveznika (RPO) sebi i svojim djelatnicima za nužne gospodarske aktivnosti, dostavu robe i nabavu nužnog repromaterijala, propusnice izdaju sami


   1. Manja obiteljska gospodarstva koja su upisana u Upisnik OPG-a, a koja nemaju zaposlenike i nisu u RPO, propusnicu za kretanje nositelja i nužnih članova (članovi isto moraju biti prijavljeni u Upisnik) za rad izvan mjesta prebivališta mogu dobiti samo putem internet stranice Ministarstva poljoprivrede https://www.savjetodavna.hr/propusnice/ na kojoj ispunjavaju on-line zahtjeve. Nakon obrade zahtjeva, propusnica se dobiva putem emaila i kao takva je važeća i u digitalnom obliku.


   1. Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnicu samo i isključivo nositeljima i članovima OPG-a kako je i objavljeno na https://www.savjetodavna.hr/2020/03/26/propusnica-za-obiteljska-poljoprivredna-gospodarstva/.


   1. Zahtjev na isti način mogu podnijeti i pčelari koji nemaju OPG, ali imaju registriran pčelinjak izvan mjesta prebivališta.


   1. Svi ostali koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, ne mogu dobiti propusnicu po osnovi obavljanja poljoprivrednih radova od strane Ministarstva poljoprivrede ili područnog ureda Ministarstva poljoprivrede.


   1. Prema uputama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i Ministarstva poljoprivrede, sve koji nemaju registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo za obavljanje poljoprivrednih radova, a odlaze na lokacije izvan mjesta prebivališta, upućuje se najbližem lokalnom Stožeru civilne zaštite.


   1. Građanima Republike Hrvatske za obavljanje poljoprivrednih aktivnosti na poljoprivrednim resursima koji se nalaze izvan teritorija RH, službenici Ministarstva poljoprivrede ne izdaju Propusnice. U tim slučajevima potrebno se obratiti lokalnim Stožerima civilne zaštite i Ravnateljstvu policije.


Napominjemo da se propusnice izdaju samo za najnužnije aktivnosti, presudne za život i kontinuitet održavanja gospodarskih aktivnosti, sukladno uputama Stožera civilne zaštite.

Natrag
scroll to top