Predstava „Kratak vic o braku“ – subota, dvorište Doma kulture Zalan Donja Dubrava - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Predstava „Kratak vic o braku“ bit će u subotu 28.08.2021. godine u dvorištu Doma kulture Zalan Donja Dubrava u šatoru u 19:30 sati.


Predstavu je organizirala Općina za sve mještane povodom manifestacije Dani ljuka i ekološke proizvodnje. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.


 


Dođite, uživajte i smijte se!


Kratak vic o braku“ je kazališna predstava autorice Kristine Štebih, nagrađivane za tekstove i glumačke izvedbe, u kojoj igraju Mladen Klarić i Ivana Zanjko Mađarić pod redateljskom palicom Matka Buvača, glumca, redatelja i osnivača "Kontrast Teatra“. Multimedijalni projekt, glumačka igra na sceni i dokumentaristički film čine okosnicu projekta, a dodatno je obogaćen živom svirkom benda- vokalistice i gitarista te koreografijama u realizaciji glumaca, a iste osmišljava priznata plesačica i koreografkinja Nikolina Mekovec, voditeljica plesnog centra "Teuta" iz Čakovca.


Ono o čemu projekt progovara je bazično bračni odnos i preispitivanje istog, muško-ženski odnos kao jedna svevremenska tema, a ipak uvjetovana i oblikovana kroz prizmu vremena i zahtjevnostima tog vremena. Kulturološko pitanje, životno pitanje, pitanje potrebe, pitanje spola. Koncept je konstruiran oko nemogućnosti usklađivanja u potrebi da jedan odnos opstane s obzirom da su u njega uključena i djeca, njihov odgoj i njihova dobrobit. Pokušaj je, i to istovremeno izvođački zahtjevan i realističan, da se odgovori na pitanja- koliko smo kompromisa spremni podnijeti? Koliko smo podložni utjecaju tuđih brakova i okoline? Koliko smo spremni raditi na tome da se međusobno razumijemo, a koliko pak smo utopljeni u iluziju stvaranja nečeg predodređenog?
Natrag
scroll to top