Održan peti sastanak projektnih partnera u sklopu projekta Two Rivers one Goal II - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

U ponedjeljak, 13. rujna 2021. godine, održan je peti sastanak projektnih partnera u Donjem Vidovcu koji se održao u sklopu prekograničnog projekta Two Rivers one Goal II.


Osim domaćina, načelnice Općine Donji Vidovec Bojane Petrić, sastanku su nazočili i predstavnici ostalih partnera – načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković te načelnica Općine Tótszerdahely Viktória Havasi, a prisustvovala je i dr. Nagy Arpad Dezsone koja je predstavnica grupacije Mura Regije EGTS.


Tvrtka LEOTA PROJEKTI d.o.o. pruža tehničku podršku Općini Donji Vidovec prilikom provedbe projekta, a na sastanku su prisustvovale direktorica tvrtke Leonarda Krsnik te suradnice na projektu.


Predstavnici općina partnera iznijeli su kratko izviješće o dosadašnjim obavljenim aktivnostima u sklopu projekta te opisali planove i aktivnosti koje još imaju u planu.


Predstavnici Općine Donji Vidovec prezentirali su provedene nabave te iznijeli plan održavanja demonstracija ispiranja zlata. Tokom daljnje provedbe projekta planirane su četiri demonstracije ispiranja zlata, a prva demonstracija održat će se za djecu i mlade.


Predstavnici Općine Goričan iznijeli su stanje trenutnih radova na izgradnji turističkog objekta na Ribnjaku – „Šoderici“. Planirani završetak radova je u mjesecu studenom 2021. godine.


Predstavnici Općine Tótszerdahely prezentirali su aktivnosti u sklopu radova na nadogradnji umjetnog jezera u Tótszerdahelyju koji će biti završeni u mjesecu studenom 2021. godine te su ujedno iznijeli plan nabave opreme.


Predstavnica Mura Regije EGTS predstavila je planirane aktivnosti koje se odnose na promoviranje projektnih aktivnosti, a uključuju ažuriranje projektne web-stranice, snimanje promotivnog videa te izradu promotivnih materijala.


Predstavnica Općine Legrad predstavila je provedene aktivnosti koje se odnose na turističke obilaske solarnim čamcem, dok će u narednom razdoblju započeti nabavu za izradu zajedničke strategije razvoja turizma, kao i nabavu odmorišta za bicikliste, tzv. smart solar cycling point-a.


Ukupna vrijednost projekta Two Rivers one Goal II iznosi 888.876,76 € uz stopu sufinanciranja Europske unije od 85%. Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava na razini cijelog projekta iznosi 755.545,23 €, dok ukupan iznos namijenjen za provedbu aktivnosti Općine Donji Vidovec iznosi 94.866,25 €, od kojeg 85% odnosno 80.636,31 €, dodjeljuje Europska unija. Iznos vlastitog sufinanciranja Općine Donji Vidovec iznosi 14.299,94 €. Projekt je sufinanciran pomoću INTERREG programa Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.
Natrag
scroll to top