POMOĆ I PODRŠKA ZA STARIJE I NEMOĆNE NA PODRUČJU OPĆINE DONJI VIDOVEC! - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Centar za pomoć u kući Međimurske županije u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi aktivnosti pomoći i podrške za starije i nemoćne osobe na području Općine Donji Vidovec temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Evo me 3!“ , kodni broj UP.02.1.1.16.0028.


Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čakovec,  Općinom Donja Dubrava, Sveta Marija, Pribislavec, Kotoriba, Goričan, Belica te Općinom Donji Vidovec.


Trajanje projekta je 8 mjeseci (1.1.-1.9.2023.) dok se usluge pomoći i podrške za krajnje korisnike pružaju od 1. veljače do 31. srpnja 2023. godine.


U okviru projekta na području Općine Donji Vidovec zaposlena je gerontodomaćica Ivanka Jurak koja pruža usluge pomoći i podrške krajnjim korisnicima projekta.


Isti, svaki mjesec primaju i paket kućansko higijenskih potrepština koji su financirani u sklopu projekta Evo me 3! koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Ovo je rezultat dobre dugogodišnje suradnje Centra za pomoć u kući Međimurske županije i  Općine Donji Vidovec, kao i zajedničkog prepoznavanja važnosti brige o starijim i nemoćnim osobama na području Općine.


Ovaj projekt nosi dvostruku vrijednost jer se uz zapošljavanje žena iz ranjive i teže zapošljive skupine ujedno potiče i socijalna uključenost te povećanje kvalitete života starih i nemoćnih osoba kroz aktivnosti projekta.


Projekt Evo me 3! sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i pozivnog natječaja Zaželi - program zapošljavanja žena – faza III, UP.02.1.1.16.


Ukupna vrijednost projekta iznosi 59.088,19 eura bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te iz Europskog socijalnog fonda (85%).


Kontakt informacije:


Centar za pomoć u kući Međimurske županije


Dr. Ivana Novaka 38, 40 000 Čakovec


Voditeljica projekta: Frana Lana Kanoti, ravnateljica


Info telefon: 099 209 2613


E-mail: info@pomocukuci-mz.eu


https://cpukmz.hr


Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Natrag
scroll to top