Svečana sjednica: "Zajedno i složno za budućnost Donjeg Vidovca!" - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Općina Donji Vidovec je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u utorak, 11. lipnja 2024. godine, u Domu kulture u Donjem Vidovcu proslavila svoj dan. Ovaj svečani trenutak posebno su svojim nastupima uljepšala i dražesni mališani iz KUD-a Donji Vidovec, posebno važni u promociji kulturne baštine Donjeg Vidovca.


Kao što je zamijetio župan Matija Posavec, koji je zajedno s dožupanom Josipom Grivcem te predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine Međimurske županije, Dragutinom Glavinom i Ivicom Baksom, također prisustvovao ovoj svečanosti:


– Nema puno općina koje imaju dan općine na koji im dođe cijela županijska vlast, i predstavnička i izvršna te svi načelnici iz susjednih općina. Sve to pokazuje znak podrške, prijateljstva i poštovanja prema Donjem Vidovcu, načelnici i svima koji vode općinu!


Zaista, na svečanu sjednicu stigli su i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te načelnici općina Kotoriba (Dario Friščić), Sveta Marija (Đurđica Slamek), Donja Dubrava (Marijan Varga), Donji Kraljevec (Miljenko Horvat), Domašinec (Mario Tomašek), Goričan (Emanuel Sinković), a čak i David Bregovac, načelnik Općine Fužine, s kojom Općina Donji Vidovec ima sporazum o prijateljstvu i suradnji.


Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Petra Podravec, koja je istaknula:


– Ova općina se i dalje razvija, a naši vijećnici i dalje, bez obzira na stranačku pripadnost, rade zajedno i složno za budućnost Donjeg Vidovca kakvu svi priželjkujemo!


Riječ je zatim preuzela načelnica Bojana Petrić, koja je istaknula najvažnije aktivnosti općine u posljednjih godinu dana, a tu su sanacija cesta nakon aglomeracije, rekonstrukcija raskrižja na ulazu u Donji Vidovec, proširenje državne ceste DC20 od D. Vidovca do Donje Dubrave, gdje je izgrađena i pješačko-biciklistička staza, nastavak izgradnje dječjeg vrtića i Etno parka i Interpretacijskog centra „Dravski zlatari“ te početak radova na vatrogasnom spremištu.


– Ponosna sam što smo u svega tri godine uspjeli iskoristiti europska sredstva prijavama na natječaje u iznosu od oko milijun eura. Možda za neke taj iznos nije vrijedan spomena no za malu općinu poput naše, sa svega 1200 stanovnika i bez industrije, ova sredstva su nam izniman vjetar u leđa! – naglasila je također načelnica Petrić, dodavši kako je Općine Donji Vidovec danas bolja i uređenija nego je to bila do prije par godina, a s razvojem i ulaganjima se neće stati. Svima je čestitala blagdan sv. Vida i dan Općine Donji Vidovec.


Nakon govora načelnice, članovi dječje sekcije KUD-a Donji Vidovec, uz pratnju tamburaša, razveselili su goste s nekoliko sjajnih folklornih izvedbi.


Nakon toga svima se obratio i načelnik prijateljske Općine Fužine David Bregovac, koji je pohvalio rad načelnice Petrić, a posebno projekt izgradnje vrtića, istaknuvši kako u Općini Donji Vidovec vidi i velik turistički potencijal.


Sve je pozdravio i od srca im čestitao Dan Općine Donji Vidovec i župan Matija Posavec. Prvo se učinilo kao da komentira svoje rezultate izbora za zastupnike u EU parlament, no priča je bila o nečem drugome:


– Vremena su dosta izazovna i teška te u politici često puta moramo donositi odluke koje ili nisu razumljive, ili ljudi previše očekuju ili jednostavno ne možete ostvariti rezultate preko noći već ovisite o okolnostima za koje niste sami krivi. Tako funkcionira i načelnica Općine Donji Vidovec, a to je uvijek teški put, koji izaziva puno više vremena i živaca te davanja sebe, no kad dođu rezultati tog puta, oni su puno vrjedniji i sve skupa ima smisla!


Župan je donio i friške, dobre vijesti, a to je da Područna škola u Donjem Vidovcu ide u kompletnu energetsku obnovu u vrijednosti od 267.000 eura i idući tjedan ide se u postupak javne nabave za izvođača radova, a kad se vrtić preseli u novu zgradu, škola će se proširiti i imati će više mjesta i bolje uvjete. Naglasio je da će županija financijski pomoći i završetak izgradnje Interpretacijskog centra u Donjem Vidovcu.


Posebno je pohvalio i djecu iz KUD-a Donji Vidovec, male čuvare kulturne baštine te posebno pozdravio i načelnika Fužina, naglasivši kako su u Fužine nastale jer su Zrinski tamo kopali željeznu rudu te kako su, zapravo, Međimurci stvorili Fužine, taj prekrasan kraj.


DOBITNICI ZAHVALNICA OPĆINE DONJI VIDOVEC


Načelnica Bojana Petrić i predsjednica OV-a Petra Podravec podijelile su i zahvalnice Općine Donji Vidovec. Prvu zahvalnicu primila je dječja sekcija KUD-a Donji Vidovec za iznimno zalaganje, očuvanje te promociju kulture i tradicije Donjeg Vidovca. Mališani, uz puno vježbe i truda, nižu velike uspjehe.


Zahvalnicu je primila i Melisa Matulin za iznimna sportska postignuća na powerlifting natjecanju. U prosincu 2023. Melisa je oborila državne rekorde u tri kategorije: bench pressu, deadliftu i totalu, a u travnju 2024. u bench press only.


Treću zahvalnicu dobila je Andrea Blagus za podrušku i nesebičan doprinos zdravstvu u Općini Donji Vidovec. Ova medicinska sestra, istaknuto je, je iznimno draga, ljubazna, organizirana, marljiva i jaka žena koja drži ne tri već sva četiri ugla zdravstvene ambulante u Donjem Vidovcu.


Za kraj svečanog dijela tamburaši KUD-a Donji Vidovec i Alojz Nestić izveli su prekrasnu pjesmu „Stiha, stiha“, nakon čega je druženje nastavljeno uz prigodan domjenak. Čestitke svima!


<div id="jtg-415387" data-config="{"height":650,"tabletHeight":650,"mobileHeight":650,"desktopHeight":650,"enableTwitter":false,"enableWhatsapp":false,"enableFacebook":false,"enablePinterest":false,"enableLinkedin":false,"enableEmail":false,"randomFactor":0.5,"type":"creative-gallery","columns":12,"gutter":10,"mobileGutter":10,"tabletGutter":10,"desktopGutter":10,"enableResponsive":"0","tabletColumns":2,"mobileColumns":1,"lazyLoad":"1","lightboxOpts":{"animated":true,"Thumbs":{"type":"modern","showOnStart":false},"Toolbar":{"display":{"right":["close"],"left":["infobar"]},"enabled":true},"Carousel":{"Panzoom":{"touch":false},"infinite":false,"transition":"fade"},"keyboard":{"Escape":"close","Delete":"close","Backspace":"close","PageUp":"next","PageDown":"prev","ArrowUp":"prev","ArrowDown":"next","ArrowRight":"next","ArrowLeft":"prev"},"touch":false,"backdropClick":false,"l10n":{"CLOSE":"Close","NEXT":"Next","PREV":"Previous","Error":"The requested content cannot be loaded. Please try again later.","PLAY_START":"Start slideshow","PLAY_STOP":"Pause slideshow","FULL_SCREEN":"Full screen","THUMBS":"Thumbnails","DOWNLOAD":"Download","SHARE":"Share","ZOOM":"Zoom","EMAIL":"Here is the link to the image : %%image_link%% and this is the link to the gallery : %%gallery_link%%","MODAL":"You can close this modal content with the ESC key","ERROR":"Something Went Wrong, Please Try Again Later","IMAGE_ERROR":"Image Not Found","ELEMENT_NOT_FOUND":"HTML Element Not Found","AJAX_NOT_FOUND":"Error Loading AJAX : Not Found","AJAX_FORBIDDEN":"Error Loading AJAX : Forbidden","IFRAME_ERROR":"Error Loading Page","TOGGLE_ZOOM":"Toggle zoom level","TOGGLE_THUMBS":"Toggle thumbnails","TOGGLE_SLIDESHOW":"Toggle slideshow","TOGGLE_FULLSCREEN":"Toggle full-screen mode"},"Images":{"Panzoom":{"maxScale":2},"zoom":false},"toolbar":true,"wheel":false,"animationEffect":"","transitionEffect":"fade","mainClass":"modula-fancybox-container modula-lightbox-jtg-415387","Html":{"videoAutoplay":0,"videoTpl":"  


 


  


 


 
Natrag
scroll to top