Druženje uz "Vidovske zlatare’", pečene ribice, TS Blatobran i KUD na Kalanici - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Povodom Dana Općine Donji Vidovec, u petak navečer, 14. lipnja 2024. godine, u Sportskom parku Kalanica, uz tekuće nogometne utakmice, održani su Dani otvorenih vrata Motonautičkog kluba „Vidovski zlatari“. Događaj je okupio mještani svih dobi u druženju i zabavi uz TS Blatobrani i tamburaše KUD-a Donji Vidovec.


Oduševljenje za djecu bio je besplatan napuhanac, a stariji su se mogli prisjetiti prošlosti uz izložbu slika i starih zanata. Članovi MNK „Vidovski zlatari“ za sve su pripremili i (besplatne) fine pečene ribice, a interes je bio veliki te su kuhari Bata i Alen Vadas – Trovač paralelno pekli ribice na dva velika tanjura.


Kao i u ovoj prilici, MNK „Vidovski zlatari“ već se gotovo 14 godina uključuju u sve akcije i događaje općine i njezinih udruga, a osim očuvanjem tradicije ispiranja zlata, bave se i sportovima na vodi i očuvanju prirode.


Događaju je prisustvovala i načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić, kao i tajnik i bivši dugogodišnji predsjednik te udruge Nenad Lukša, koji je rekao:


– Danas ovdje prezentiramo stare alate i zlatarsku opremu, ali i poljoprivredne alate jer zlatarstvo je bilo samo dodatni izvor prihoda za ovdašnje stanovnike koji su se bavili pretežito poljoprivredom, kao i pletenjem košara.
Natrag
scroll to top